- Bir kilo gram orta yağlı kuzu kuş başı et
- Dört adet soğan
- Dört adet sivri biber
- Dört çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir kilo gram patlıcan
- Bir adet limon
- Beş altı diş sarımsak
- Beş altı diş sarımsak
- Bir çorba kaşığı salça
- Bir çorba kaşığı pul biber
Maraş Tavası |
HAZIRLANIŞI
İlk önce patlıcanları soyup boylamasına dört parçaya ayırıyoruz. Bir kap içerisine su koyup içerisine tuz atarak patlıcanları tuzlu suya koyuyoruz. Sonra etimizi (yani kuş başı doğranmış etimizi) fırın tepsisine yayıyoruz. Soğanlarımızı ince ince doğrayarak etlerimizin üzerine yayıyoruz. Sonra sarımsaklarımızı bıçakla ezip ince ince kıyarak soğanların üzerine serpiştiriyoruz. Yeşil biberlerimizi ince doğrayıp soğan ve sarımsaklarımızın üzerine yayıyoruz. Patlıcanlarımızı tuzlu sudan çıkartıp biberlerimizin üzerine sıralıyoruz. Son domateslerimizin kabuklarını soyarak ve ince bir şekilde doğrayarak patlıcanların üzerine yayıyoruz. Bunların üzerine yağlı bir kağıt çekerek kapatıyoruz. Ve önceden ısıttığımız fırında yarım saat pişiriyoruz. Sonra çıkarıp sosunu yani bir kasede salçayı su ile ezip dört kaşık sıvı yağ ve tuz dökerek tepsinin kağıdını kaldırıp tepsi üzerine yayıyoruz. Ve fırın ısısını doksan dereceye ayarlayarak bir saat daha pişirmeye devam ediyoruz. Maraş tavamız servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz İçin Teşekkür Ederim